Cercador

diumenge, 18 de març de 2018

Predicció temps del viatge al nord d'Itàlia (2n Batx)

El viatge al nord d'Itàlia es caracteritzarà pel temps variable, però sobretot pel fred. Ha millorat força la predicció de fa uns dies fins avui. Tot i això, aquesta predicció no es pot agafar amb una fiabilitat del 100% per les raons que explicaré.

La situació sinòptica es caracteritzarà per una borrasca que afectarà al nord d'Itàlia aquest cap de setmana i dilluns i que donarà pas a una altra borrasca que s'anirà cap al centre sud d'Itàlia però que ens portarà aira molt fred continental.

MAPA de DILLUNS

MAPA DE DIMECRES


En aquest 2n mapa, la 2a borrasca s'ha situat damunt de Sardenya i enviarà aire molt fred i vent sobre el Nord d'Itàlia, però la nuvolositat es mourà cap al sud del país. Anem dia a dia:

DILLUNS 19 (MILAN)

Ennuvolat tot el dia amb plugims dispersos al llarg del dia. Mínima de 4-5ºC, màxima de 7-8ºC. Tot i això la sensació tèrmica serà de 2-3ºC menys degut al vent i el cel ennuvolat. Cal abrigar-se!!

DIMARTS 20 (LUCCA - PISA)

Matí variable (la sortida en bici es podrà fer però els carrers estaran mullats ja que haurà plogut per la nit) i tarda variable amb possibilitat d'algun plugim dispers a primera hora. Mínima de 5ºC i màxima sobre 12ºC. Tot i que augmenten les temperatures per la tarda, el vent anirà enfortint-se i la sensació de fred a Pisa serà més notòria. Cal abrigar-se!!

DIMECRES 21 (FLORÈNCIA)

Tot sembla indicar, que encara que hagi algun plugim de matinada, el dimecres a Florencia serà un dia predominantment assolellat amb alguns núvols que poden fer la guitza en algun instant. Però bufarà vent fort del NE que farà baixar les temperatures i que la sensació sigui molt freda. Cal abrigar-se!!. Mireu les temperatures que s'esperen per aquest dia (entre parèntesi sensació tèrmica).
Mínima: 4-5ºC (0-1ºC de sensació)
Màxima: 8-9ºC (3-4ºC de sensació)

DIJOUS 22 (SAN GIMIGNANO . SIENA) 

Dia assolellat però que s'anirà ennuvolant al final del dia, amb la formació d'una nova borrasca.
Entrada d'aire encara més fred que faran baixar les temperatures mínimes sota zero. Però no farà tant vent com dimecres. Cal abrigar-se!!
Mínima: -1-0ºC (sensació -2ºC)
Màxima: 6-7ºC (sensació 3ºC)

DIVENDRES 23 (Tornada en vaixell)

Tot sembla indicar que el viatge pot ser mogudet ja que el vent bufarà predominantment del nord, i el vaixell es desplaça d'est a oest, però les oles no superaran els 2,5 m d'alçada.
Podeu veure-ho a la web: http://meteonav.aemet.es/MeteoNav/

Buon viaggio!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada