Cercador

dimarts, 12 de març del 2013

EP! Que l'hivern no s'ha acabat

Després d'un cap de setmana primaveral, hom podia pensar que les fredorades s'havien acomiadat. Res més lluny de la veritat!

I es que a partir d'aquesta matinada i sobretot demà, ens visita una petita onada d'aire fred que s'allargarà fins divendres al migdia. Aquest canvi començarà amb un depressió que es situarà entre Itàlia i Catalunya i que darrera seu obrirà una porta a l'entrada d'aire fred del N-NE. 

Primer ens arribarà un front fred pel matí acompanyat de pluges fins a la nit, i que acumularan quantitats abundants al Litoral i Prelitoral (entre 20 i 50 mm).

Les temperatures baixaran notablement a la costa, sobretot les màximes. Així la mínima no passaran dels 10ªC i la màxima amb pou feines superarà els 13-14 ºC (5 ºC menys que avui). El vent de tramuntana augmentarà d'intensitat, reforçant-se de cara a dijous.

Dijous el dia serà radicalment diferent, assolellat tot el dia però amb temperatures tocant fons: Mínima de  5-6ºC i màxima de 10-11ºC
Divendres i dissabte fins al migdia farà sol i les temperatures s'aniran recuperant degut a l'entrada de vents del Sud. Però compte que passarem del fred a la calor, ja que diumenge es disparen les temperatures, encara que s'espera ennuvolat amb algun ruixat.

Continuarà...