dimarts, 12 de març de 2013

EP! Que l'hivern no s'ha acabat

Després d'un cap de setmana primaveral, hom podia pensar que les fredorades s'havien acomiadat. Res més lluny de la veritat!

I es que a partir d'aquesta matinada i sobretot demà, ens visita una petita onada d'aire fred que s'allargarà fins divendres al migdia. Aquest canvi començarà amb un depressió que es situarà entre Itàlia i Catalunya i que darrera seu obrirà una porta a l'entrada d'aire fred del N-NE. 

Primer ens arribarà un front fred pel matí acompanyat de pluges fins a la nit, i que acumularan quantitats abundants al Litoral i Prelitoral (entre 20 i 50 mm).

Les temperatures baixaran notablement a la costa, sobretot les màximes. Així la mínima no passaran dels 10ªC i la màxima amb pou feines superarà els 13-14 ºC (5 ºC menys que avui). El vent de tramuntana augmentarà d'intensitat, reforçant-se de cara a dijous.

Dijous el dia serà radicalment diferent, assolellat tot el dia però amb temperatures tocant fons: Mínima de  5-6ºC i màxima de 10-11ºC
Divendres i dissabte fins al migdia farà sol i les temperatures s'aniran recuperant degut a l'entrada de vents del Sud. Però compte que passarem del fred a la calor, ja que diumenge es disparen les temperatures, encara que s'espera ennuvolat amb algun ruixat.

Continuarà...