Cercador

dimarts, 13 de setembre del 2016

Adeu xafogor!

Aquesta nit passarà, ràpidament, un front ben actiu que escombrarà tota Catalunya d'oest a est i de sud a nord.

Afectarà sobretot a les temperatures i encara que els aiguats poden ser localment forts, la quantitat de precipitació que s'espera recollir a la costa central es trobarà entre 20 i 40 mm (crec que serà més aviat tirant cap a 20mm).

Com podem veure en la imatge ens creuarà un front (veure imatge de sota) que porta associat aire molt fred a les capes altes (zona groga a nord-oest de la Península) i que és el que pot provocar els aiguats intensos.



La pluja començarà al voltant de la mitjanit i acabarà cap al migdia, però la pluja més intensa s'espera de les 02 a les 08h. Per tant, és probable que cap a les 08h del matí, moment en que entren els vostres fills al cole, estigui ploguent. Agafeu paraigües.

Pel que fa a les temperatures, demà pel matí farà fresca, sobretot si està plovent en aquell moment. S'espera una mínima de uns 19ºC i una màxima de 25ºC. Per dijous una mínima de 18ºC i una màxima de 24ºC i per divendres encara poden caure 1º més.

Les temperatures mínimes ja es mantindran semblants els propers dies, i les màximes es podrien recuperar un parell de graus, però ja no farà la calor de la 1a quinzena.

Continuarem informant dels possibles canvis que podrien arribar a mitjans de la setmana que ve. Fins aviat!