Cercador

diumenge, 18 de març del 2018

Predicció temps per al viatge a Caldes de Malavella (2n d'ESO)

Temps fred i variable el que es presenta a Caldes de Malavella, ja que la tarda-nit de dilluns i matinada de dimarts passarà un front fred que portarà precipitacions i baixada de les temperatures.
Cal abrigar-se ja que al matí farà força fred per l'entrada de vent del nord, nord-est!!

Anem a explicar dia per dia

DILLUNS 19

Cel variable al matí però que conformi s'anirà ennuvolant cada vegada més i que donarà les primeres precipitacions cap a la tarda-nit (19-21h).
Mínima: 1-2ºC
Màxima: 12-13ºC
A la nit baixaran les temperatures notablement i la sensació de fred augmentarà, ja que començarà a més a bufar el vent notablement amb el pas del front.

DIMARTS 20

Cel ennuvolat i amb pluja fins a primera hora del matí (08-10h). Després continuarà ennuvolat fins al migdia primera hora de la tarda que el sol traurà el cap i poc a poc els núvols s'esbandiran i el sol guanyarà terreny. Temperatures mínimes més alta i màxima més baixa. El vent serà moderat amb ratxes que poden arribar als 70 km/h i que faran que la sensació de fred sigui més evident.
Mínima: 4-5ºC
Màxima: 11-12ºC

DIMECRES 21

Cel assolellat durant tot el dia, amb mínima més baixa i màxima més alta. El vent encalmarà una mica però continuarà bufant encara (ratxes fins 40-50 km/h).
Mínima: 1-2ºC
Màxima: 12-13ºC

Bon viatge i que disfruteu!!

Predicció temps del viatge fi de curs a Madrid (4t ESO)

El viatge a Madrid es caracteritzarà per les baixes temperatures (degut a l'entrada de vent del nord, nord-est) i que amb prou feines passaran de 10ºC excepte dijous i per altra banda, predominarà el temps assolellat menys dilluns que plourà al centre del dia degut al pas d'un front fred. Per tant, cal abrigar-se!!

Anem a explicar dia per dia.

DILLUNS 19

Cel que s'anirà ennuvolant des de primera hora del matí i que portarà pluges constants però no molt abundants (de 5 a 10 mm) des de migida (11-12h) fins a mitja tarda (18-19h), quan poc a poc el cel s'anirà netejant de núvols.
Mínima: 2-3ºC
Màxima: 8-9ºC
Cal tenir en compte que a l'estar el cel ennuvolat i fer vent la sensació tèrmica serà de 3-4ºC més baixa.

DIMARTS 20

Dia assolellat però molt fred el que es viurà ja que baixaran les temperatures i a més el vent no amaina del tot. Entre parèntesi, sensació tèrmica:
Min: 0-1ºC (-2 a -3ºC)
Màx: 7-8ºC (2 a 3ºC)

DIMECRES 21

Dia assolellat però i una mica menys fred que l'anterior, pujant les temperatures uns 2 - 3ºC. El vent continuarà bufant però amb menys intensitat.
Min: 2-3ºC (-2 a -3ºC)
Màx: 10-11ºC (2 a 3ºC)

DIJOUS 22

Dia assolellat i on el vent amainarà força. Això farà que la mínima baixi al calmar el vent però la màxima pugi. Per tant, el contrast tèrmic serà notable.
Min: -1-0ºC (-2ºC)
Màx: 12-13ºC (9ºC)

Bon viatge i que disfruteu!!

Predicció temps del viatge al nord d'Itàlia (2n Batx)

El viatge al nord d'Itàlia es caracteritzarà pel temps variable, però sobretot pel fred. Ha millorat força la predicció de fa uns dies fins avui. Tot i això, aquesta predicció no es pot agafar amb una fiabilitat del 100% per les raons que explicaré.

La situació sinòptica es caracteritzarà per una borrasca que afectarà al nord d'Itàlia aquest cap de setmana i dilluns i que donarà pas a una altra borrasca que s'anirà cap al centre sud d'Itàlia però que ens portarà aira molt fred continental.

MAPA de DILLUNS

MAPA DE DIMECRES


En aquest 2n mapa, la 2a borrasca s'ha situat damunt de Sardenya i enviarà aire molt fred i vent sobre el Nord d'Itàlia, però la nuvolositat es mourà cap al sud del país. Anem dia a dia:

DILLUNS 19 (MILAN)

Ennuvolat tot el dia amb plugims dispersos al llarg del dia. Mínima de 4-5ºC, màxima de 7-8ºC. Tot i això la sensació tèrmica serà de 2-3ºC menys degut al vent i el cel ennuvolat. Cal abrigar-se!!

DIMARTS 20 (LUCCA - PISA)

Matí variable (la sortida en bici es podrà fer però els carrers estaran mullats ja que haurà plogut per la nit) i tarda variable amb possibilitat d'algun plugim dispers a primera hora. Mínima de 5ºC i màxima sobre 12ºC. Tot i que augmenten les temperatures per la tarda, el vent anirà enfortint-se i la sensació de fred a Pisa serà més notòria. Cal abrigar-se!!

DIMECRES 21 (FLORÈNCIA)

Tot sembla indicar, que encara que hagi algun plugim de matinada, el dimecres a Florencia serà un dia predominantment assolellat amb alguns núvols que poden fer la guitza en algun instant. Però bufarà vent fort del NE que farà baixar les temperatures i que la sensació sigui molt freda. Cal abrigar-se!!. Mireu les temperatures que s'esperen per aquest dia (entre parèntesi sensació tèrmica).
Mínima: 4-5ºC (0-1ºC de sensació)
Màxima: 8-9ºC (3-4ºC de sensació)

DIJOUS 22 (SAN GIMIGNANO . SIENA) 

Dia assolellat però que s'anirà ennuvolant al final del dia, amb la formació d'una nova borrasca.
Entrada d'aire encara més fred que faran baixar les temperatures mínimes sota zero. Però no farà tant vent com dimecres. Cal abrigar-se!!
Mínima: -1-0ºC (sensació -2ºC)
Màxima: 6-7ºC (sensació 3ºC)

DIVENDRES 23 (Tornada en vaixell)

Tot sembla indicar que el viatge pot ser mogudet ja que el vent bufarà predominantment del nord, i el vaixell es desplaça d'est a oest, però les oles no superaran els 2,5 m d'alçada.
Podeu veure-ho a la web: http://meteonav.aemet.es/MeteoNav/

Buon viaggio!