Cercador

diumenge, 14 de setembre del 2014

Comencem el curs amb molta xafogor

La primera setmana de curs escolar es presenta força xafogosa, i amb un cel variable, on la presència de núvols anirà guanyant terreny a partir de dimecres.


Tot això degut a la gran borrasca que es troba a l'oest de la Península Ibèrica i que impulsa vents de   S - SW sobre el nostre territori i que provocarà que encara augmentin les temperatures màximes un parell o tres de graus.


Es pot veure clarament en el mapa de 850 hPa (1500 m d'alçada) per divendres com la llengua d'aire càlid provinent de l'Àfrica frega tota la costa del Mediterrani, arribant la isoterma de 20ºC a fregar Catalunya i la de 25 ºC a fregar les illes Balears. Això es tradueix en màximes al voltant dels 30 ºC a la costa central.

Caldrà esperar fins diumenge i, més concretament, inici de la setmana que ve perquè aquesta llengua es desplaci cap a l'est i les temperatures reculin.

L'augment de temperatures i humitat comportarà l'augment de nuvolositat, sobretot a primeres i últimes hores del dia. Es possible que a última hora de dimecres i matinada de dijous, augmenti la inestabilitat i caigui algun ruixat local a la costa, que podria ser de caràcter tempestuós.

Fins aquí la primera predicció del nou curs. Seguirem informant!

El racó de la Meteo