Cercador

divendres, 15 de novembre de 2013

Cap de setmana inestable

El cap de setmana es presenta fred i plujòs en poques paraules. La gota freda que tenim damunt nostre barrejat amb els vents de llevant que ens aportaran molta humitat ens deixaran una Catalunya ben mullada aquest cap de setmana, que per altre banda anirà molt bé a tots els camps i boscos tan secs que tenim.
Ho podem veure a la imatge de dalt, que correson a dissabte a la tarda (19h hora local). La depressió està enfront de la costa catalana,  i la bossa d'aire fred al costat. Resultat a sota, on veiem clarament que afecta a tota la costa però sobretot al Sud de Catalunya, on les quantitats podran ser molt abundants, per sobre dels 100 mm.Però anem pam a pam, perquè no plourà tot el cap de setmana. Ho expliquem a continuació.

La predicció per dissabte es pot resumir amb la següent llegenda:


MATÍ: Cel molt ennuvolat amb pluges febles fins al migdia quan s'intensificaran.
TARDA: Llevantada de ple que afectarà de manera intensa a la meitat sud, però que també deixarà pluges abundants que poden anar acompanyades de tempesta a la costa central (entre 50 mm i 100 mm al llarg del dia).


Temperatura mínima semblant (al voltant dels 8 ºC)
Temperatura màxima lleugerament més baixa ( 13-14 ºC)
El vent serà feble al matí i bufarà de gregal (NE) i a la tarda s'intensificarà i bufarà entre gregal i llevant, amb cops forts al llarg de la tarda (E)


La predicció per diumenge es pot resumir amb la següent llegenda:

MATÍ: De matinada continuarà plovent fins a mig matí - migdia que deixarà de ploure momentàniament, i pot haver-hi alguna ullada de sol.TARDA: El cel es mantindrà ennuvolat amb alguna ullada de solm i al final del dia tornarien les pluges i no es descarta que vagin acompanyades un altre cop de tempesta.

Temperatura mínima augmenta uns 3 ºC ( sobre els 10-11 ºC) Temperatura màxima estable (sobre els 14-15 ºC)


 Vent moderat amb ratxes fortes fins al migdia de gregal i llevant, perdent força conforme avança el dia.

I això no s'acaba aquí ja que la setmana que ve també es presenta inestable i amb temperatures sense canvis (les que toca per l'època).

Dg al matí, farem la predicció de dilluns


dimecres, 13 de novembre de 2013

Predicció del temps a Badalona per dj 14 i dv 15 de novembre
L'anticicló que tenim al NO de Galícia i la borrasca que hi ha al golf de Gènova impulsaran la massa d'aire fred cap a les nostres latituds. D'aquí es despenjarà una bossa d'aire fred polar, el que anomenem normalment com gota freda (a la imatge, el cercle de color verd) que s'acabarà situant davant la costa catalana, provocant un gran canvi de temps pel cap de setmana i principis de la setmana vinent.

 

La hora d'aquesta imatge representa les 06 hora solar lo que equivaldria a les 07 hora nostra (1 hora més a l'hivern i 2 més a l'estiu).

Així dijous serà un dia de pas esperant el gran canvi que començarà divendres de matinada. CALDRÀ AGAFAR ABRIC PER DIVENDRES!!

La predicció per dijous es pot resumir amb la següent llegenda:MATÍ: Molt ennuvolat amb probabilitat de caure algun plugim.
TARDA: Clarianes amb presència encara de força núvols
Temperatures encara sense grans canvis encara que quan es vagi fent fosc, començarà a refrescar una mica més.  (MIN. 12 ºC  ;  MÀX. 20 ºC)


El vent serà feble i bufarà principalment tramuntana.La predicció per divendres es pot resumir amb la següent llegenda:MATÍ: Cel assolellat amb la presència d'alguns núvols alts
TARDA:  Cel que s'anirà ennuvolant progressivament a partir de migdia, i que deixaran el cel, al final del dia, molt ennuvolat.Temperatures mínimes moderadament més baixes (al voltant dels 7 ºC)

Temperatures màximes moderadament més baixes (al voltant dels 15 ºC) 


El vent de feble a moderat bufarà de tramuntana (N) o gregal (NE).

I de cara al cap de setmana i dilluns, LLEVANTADA = PLUGES ABUNDANTS!!


Divendres al migdia, predicció del cap de setmana.dilluns, 11 de novembre de 2013

Coneix la predicció del temps a Badalona. Predicció dm 12 i dx 13 de novembre

Vols conèixer el temps a Badalona pels propers dies. Doncs segueix el temps a través de El Racó de la Meteo i et mantindrem informat.

La predicció per dimarts es pot resumir amb la següent llegenda:MATÍTARDA: Presència de núvols alts que enteranyinaran el celTemperatures sense canvis (Min. 10-11 ºC,  Màx. Al voltant dels 20 ºC)El vent bufarà entre fluix i de direcció variable, predominant la component sud (migjorn)


La predicció per dimecres es pot resumir amb la següent llegenda:


MATÍ:  Variable amb major presència de núvols baixos sobretot a primera hora que aniran marxant.TARDA: Pot haver-hi algun núvol dispers
Temperatures sense canvis (Min. 10-11 ºC,  Màx. Al voltant dels 20 ºC)El vent bufarà entre fluix i de direcció variable, predominant la component sud (migjorn) i est (llevant)