Cercador

divendres, 29 de novembre de 2013

Predicció pel cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre

Aquest cap de setmana tondrem una mica de tot, ja que ve un front fred pel Nord que atravesarà Catalunya de nord a Sud deixant importants nevades als Pirineus i precipitacions escasses a la costa.

Anem a explicar-ho pas per pas. De cara a dissabte:


MATÍ:  Variable amb més sol a primeres hores, però que anirà a menys conforme avanci el matí quan els núvols vagin progesant.


TARDA: Tarda ennuvolada amb precipitacions escases. Tot i així, no es descarta alguna ullada de sol.Mínima lleugerament més alta (al voltant de 6ºC)

Màxima més baixa (al voltant dels 12 ºC), ja que a l'estar ennuvolat per la tarda, la temperatura no pujarà tant.

Vent de tramuntana (N) i gregal (N) que bufarà moderadament amb alguna ratxa forta de cara a la tarda.


De cara a diumenge:


MATÍ: Asolellat amb alguns núvols residuals a la costa.TARDA: Cel serè
Mínima semblant a la del dia anterior o baixant un palet (al voltant dels 5-6 ºC)

Màxima més alta al estar el cel serè (al voltant dels 14 ºC)


Vent de component nord entre fluix i moderat

I de cara a principis de la setmana que ve, el sol s'imposarà i les temperatures es suavitzaran, oblidant-nos del fred dels últims dies. Continuarà...

dimecres, 27 de novembre de 2013

Predicció per dijous 28 i divendres 29 de novembre

Deu ni do quin fred ha fet avui. La temperatura mínima a l'estació de Badalona-Museu ha sigut de 2,7 ºC i la màxima de 10,8 ºC. I es que la part més freda de la massa d'aire fred ha arribat avui a la matinada.

De cara a demà i demà passat les temperatures pujaran lleugerament però de cara a dissabte tornaran a baixar i amb possibilitat de nou de precipitacions. Però anem pam a pam

Predicció de dijous:


MATÍ: cel assolellat amb alguns núvols que poden enteranyinar el cel.TARDA: Cel serè totalmentLes temperatures màxima i mínima pujaran uns 2ºC respecte avui
(Mín. al voltant dels 5ºC i Màx. al voltant dels 13ºC)


El vent bufarà entre fluix i moderat de tramuntana (N) a llevant (E) amb alguna ratxa forta.


Predicció de divendres:


MATÍ  i  TARDA: Cel serè amb alguns núvols alts ocasionals
Temperatures sense grans canvis respecte dijous, poden ser la màxima 1 ºC més alta.El vent afluixarà i bufarà amb direcció variable, predominat la component est.

I el cap de setmana? Trona el fred i la nuvolositat, amb possibilitat de precipitacions de neu en quotes baixes un altre cop. Continuarà...

dimarts, 26 de novembre de 2013

Predicció per dimecres 27 de novembre

"Les temperatures toquen fons". Així podríem titular el temps de demà. Però a més cal afegir-hi que podria caure algun feble plugim a la costa, encara que és poc probable.

Avui la temperatura mínima a Badalona ha estat entre 4 i 5ºC i les màximes estan arribant als 12 ºC.

Així el temps que es pot esperar per demà dimecres és:


MATÍ:  Cel variable amb predomini del Sol, fins al migdia quan es començaran a imposar els núvols.

TARDA: Cel ennuvolat en general i es pot esperar algun feble precipitació que pot ser de neu a partir dels 400-500 m a última hora del dia.

Temperatures que baixaran lleugerament (Mínima al voltant dels 3 ºC i màxima al voltant dels 11 ºC). Però hem d'afegir el vent que bufarà moderadament, amb la qual la temperatura de sensació serà uns 5ºC més baixa. I per la tarda, quan el cel estigui ennuvolat, la sensació de fred es farà més acusada, al no notar l'escalfor del sol.

El vent bufarà de manera moderada de gregal (NE), amb algunes ratxes fortes al litoral i prelitoral.

De cara al que resta de setmana, les temperatures es recuperaran una mica de cara a dijous i divendres per tornar a baixar de cara al cap de setmana. Així que haurem de suportar el fred tot el que resta de setmana.
El sol s'imposaria dijous i divendres i el cap de setmana es presenta variable amb possibilitat d'algun plugim local a la costa. Anirem concretant!! Continuarà...


dilluns, 25 de novembre de 2013

Predicció per dimarts 26 de novembre

Generalment dilluns fem la predicció de dimarts i dimecres. Però dimecres es pot embolicar la troca amb nevades a quotes relativament baixes (300-400 m) i, per tant, per afinar en la predicció de dimecres, la donarem demà.

L'aire fred continental que ens està afectant s'intensificarà de cara a dimarts i dimecres, sobretot. Cal tenir en compte que com ja porten uns quants dies amb aire fred, durant el dia, encara que faci sol, el fred es fa notar.

Així per dimarts el resum és:


MATÍ:  Assolellat amb absència de núvols
TARDA: Apareixeran alguns núvols a la costa central però sense importànciaTemperatures lleugerament més baixes (Mínima al voltant dels 5 ºC i màxima al voltant dels           14 ºC)

Vent entre fluix i moderat, predominant la component de gregal (NE)


I dimecres arribarem a les temperatures més baixes d'aquesta tardor, absolutament hivernals!!diumenge, 24 de novembre de 2013

Predicció dilluns 25 de Novembre

Sol i fred continental! Així es podria dir que serà el temps dels proper tres dies.

I es que el vent de gregal (NE) que bufarà entre fluix i moderat els propers dies, ens portarà una massa d'aire molt fred que farà baixar les temperatures mínimes encara una mica més.

Així la predicció de dilluns és:


MATÍ i TARDA: Predominarà el cel serè amb alguns núvols alts que poden sorgir a última hora del diaTemperatura mínima un grau més baix (al voltant dels 5 ºC)


  Temperatura màxima similars o un palet més alta (al voltant dels 15 ºC)El fred més rigorós ens afectarà de cara a dimarts i, sobretot dimecres. Continuarà...