Cercador

dilluns, 4 de març del 2013

Nous xàfecs per començar el mes de Març

L'atmosfera està mogudeta i es nota. I es que una nova perturbació ens creuarà durant aquesta nit i fins dimecres al matí. Primer ens creuarà el front càlid i després el front fred. Aquesta perturbació ve acompanyada de vents del SE - E que provenen del Nord d'Àfrica. El resultat de tot això es que les primeres pluges, que començaran aquesta nit i es perllongaran fins dimarts al migdia, aniran acompanyades de fang, la ja coneguda pluja de fang.

Les quantitats de precipitació recollides poden ser abundants (20 a 50 mm en 24 h) i, en punts concrets, molt abundants (50 a 100 mm en 24 h). La pluja a partir de dimarts al migdia serà més intermitent, fins arribar a la nit de dimarts a dimecres que tornarà la 2a tongada de pluges, aquestes menys generoses que les primeres, amb quantitats poc abundants (5 a 20 mm en 24 h) o abundants (20 a 50 mm en 24 h) i que durarà fins migmatí o migidia.

A partir de migdia, les precipitacions ja es retiraran cap al NW de Catalunya i el cel restarà ennuvolat. A partir de dijous tornarà a presentarse el sol.

Pel que fa a les temperatures, no hi haurà gaire variació en aquests dos dies, amb les mínime més altes i les màximes més baixes per la presència de núvols; Mínimes al voltant dels 10ºC i màximes al voltant dels 14ºC. Això sí, els vents de xaloc i llevant bufaran de moderat a fort, fent el dia més desapacible.