Cercador

dissabte, 27 de setembre del 2014

La tardor comença amb força pluja

L'anticicló que s'ha instal·lat damunt de Centre Europa es desplaçarà lentament cap a les Illes Britàniques reforçant-se de cara la setmana que ve. Aquesta situació sinòptica impulsa vents de xaloc (SE) i llevant (E) sobre el litoral i prelitoral català, fent que les depressions del Nord d'Àfrica travessin el Mediterrani que està molt calent de l'estiu i s'activin, provocant forts aiguats en el litoral Mediterrani de la Península Ibèrica.





Aquesta situació començarà aquesta nit de dissabte i s'allargarà ben bé tota la setmana que ve (com es pot veure en els mapes de superfície del diumenge a les 18h i el divendres a les 00h). Això no implica que estigui plovent tota l'estona tots els dies, ja que les bandes de pluja aniran passant i s'obriran clarianes, però si que tinguem el paraigües a mà, perquè encara que ens aixequem un matí i veiem que fa sol, al cap de poques hores es pot embolicar el temps i posar-se a ploure. Caldrà seguir les prediccions dia a dia, ja que poden canviar lleugera o moderadament en quant a intensitat i quantitat de pluja. Però anem a pams.

Avui farà un di assolellat amb temperatures suaus que poden arribar als 24-25 ºC. Serà a partir d'aquesta nit i, sobretot a mitjanit quan la situació canviarà dràsticament. Les precipitacions començaran pel sud e Catalaunya i aniran avançant cap al Nord, per tota la costa. La intensitat de pluja serà més intensa en les hores centrals del diumenge (12-20h), com es veu en el mapa de precipitacions, on poden caure tempestes d'intensitat forta o molt forta, ATENCIÓ!


















Aquestes precipitacions s'estendrien fins la matinada de dilluns. Que passarà la setmana entrant? Encara és una incògnita. Alguns models diuen que dilluns serà un dia molt variable, amb ullades de sol i algunes pluges de caràcter dèbil o moderat. Altres models pronostiquen un dia ennuvolat i amb ruixats intermitents que poden ser forts en algun moment.
El que si sembla clar es que dimarts tornarem a tenir xàfecs importants i de caràcter tempestuós sobretot la matinada i matí de dimarts.

Caldrà seguir ben a prop aquesta situació, ja que les depressions del Mediterrani són molt punyeteres i difícils de predir la seva traçada

Continuarem informant!!











diumenge, 21 de setembre del 2014

Setmana de molta variabilitat (1a part)

Comencem la setmana amb un cel força ennuvolat, amb temperatures a la baixa, sobretot pel que fa a les màximes i precipitacions que en algun moment poden ser de caràcter fort.

Començarem el dia amb un cel molt tapat de núvols mitjans i alts. Pel matí i a primera hora de la tarda no s'esperen precipitacions, en tot cas algun plugim puntual. Tot començarà a embolicar-se cap a mitja tarda i ja entrada la nit quan les precipitacions arribaran amb certa moderació, tot i que depèn de la posició final de la depressió (que té uns 100 km de radi). Les pluges es podrien intensificar durant la nit i s'estendrien fins a mig matí de dimarts (10-12h). Per la tarda de dimarts es podria obrir alguna clariana.

IMATGE de Dimarts a les 02;00h



S'espera que les quantitats recollides no siguin gaire significants (<= 10 mm o a tot estirar 20 mm).

S'espera que les temperatures baixen de 4 a 5 ºC les màximes i uns 2-3 ºC les mínimes.

De cara a dimecres, festivitat de la Mercè, s'espera un dia variable, esperant la 2a part de la setmana on es preveu una nova tongada de pluges de cara al cap de setmana. Però encara queda lluny i pot canviar la predicció.

Dimecres més!!