Cercador

dimarts, 4 de gener del 2011

Temperatura de sensació (índex de fredor)

La temperatura de sensació (wind chill en anglès) és la temperatura que sent el nostre cos per l'efecte del vent. El vent provoca més sensació de fred, exceptuant temperatures altes.Això es degut a què l'acció del vent evapora la suor del nostre cos, produint que el nostre cos perdi calor, ja que absorbeix calor per produir-se.

Per cacular la temperatura de sensació es té en compte la temperatura de l'aire i la velocitat del vent. A partir d'aquesta taula la podeu calcular aproximadament (clica al damunt per agrandar-la)























Font: Associació Catalana d'Observadors Meteorològics, ACOM


Predicció per la cavalcada i el dia de Reis

Avui, dimarts 4, el dia es presenta assolellat però amb la presència de núvols alts. Núvols alts que han deslluït l'eclipse parcial solar, com podeu veure a la foto de l'encapçalament del bloc. Però en el punt de màxima ombra de la Lluna sobre el Sol, cap a les 9:00h, s'ha pogut veure força bé
                                           Font: El Periódico de Catalunya

Les temperatures avui pujaran suaument, tant les mínimes com les màximes.

Demà dia de la cavalcalda, el cel estarà força ennuvolat, ja que ens passarà un front càlid, i s'espera alguna precipitació de cara a la matinada i matí. Per la tarda restaria ennuvolat però sembla que sense precipitacions destacables.
Les temperatures mínimes experimentaran un ascens moderat i les màximes restaran igual o pujaran lleugerament.

El dia de reis, serà un dia molt semblant però sembla que sense precipitacions. En tot cas, algun plugim al matí de reis. Les temperatures mínimes i màximes pujaran moderadament. EL ambient serà molt suau a la costa.

Divendres, el dia alternarà entre sol i núvols alts i mitjans, sobretot per la tarda. Les temperatures mínimes sense canvis i les màximes lleugerament més altes, amb la presència del sol.

De cara el cap de setmana, sembla que portaria un descens de les temperatures, que es normalitzarien, sol per dissabte i núvols per diumenge, que podrien deixar precipitacions, sobretot de cara a la tarda - nit.

Anirem informant...