Cercador

dimarts, 19 de febrer del 2013

S'acosta una nevada?

Com a amant que sóc de la meteorologia i en els quals vaig basar els meus estudis, sempre estic pendent del que em diuen els mapes del temps.

I aquest cap de setmana i dilluns de la setmana que ve sembla que s'embolicarà. 

Naturalment, quan parlem de meteorologia, parlem de probabilitats. Així, per exemple, per poder definir millor la predicció de precipitació s'introdueix la probabilitat de precipitació dins una àrea geogràfica concreta:
No es descarta: probabilitat d'ocurrència inferior a 10 %.
Possible: probabilitat d'ocurrència entre 10 % i 30 %.
Probable: probabilitat d'ocurrència entre 30 % i 70 %.
Molt probable o se n'esperen: probabilitat d'ocurrència superior a 70 %

Amb les mapes d'avui, es probable que entre divendres al migdia i la matinada de dissabte plogui a la costa (neu a la muntanya), degut al pas d'un front atlàntic que escombrarà tota Catalunya.

A continuació, baixarien bruscament les temperatures, tocant mínim la nit de diumenge a dilluns, degut a una entrada d'aire fred continental. Estem parlant de temperatures mínimes per sota de 5ºC a la costa.

Però el que és més interessant, es que a la vegada una depressió es situarà davant de les illes Balears i es possible que la precipitació pugui arribar a fregar la costa central donant lloc, si la Tª és idònia, a aiguaneu o neu (el límit es troba entre 2-3ªC)

Caldrà seguir de ben a prop aquesta situació de la qual seguirem informant. Continuarà...

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada