Cercador

divendres, 15 de novembre del 2013

Cap de setmana inestable

El cap de setmana es presenta fred i plujòs en poques paraules. La gota freda que tenim damunt nostre barrejat amb els vents de llevant que ens aportaran molta humitat ens deixaran una Catalunya ben mullada aquest cap de setmana, que per altre banda anirà molt bé a tots els camps i boscos tan secs que tenim.
Ho podem veure a la imatge de dalt, que correson a dissabte a la tarda (19h hora local). La depressió està enfront de la costa catalana,  i la bossa d'aire fred al costat. Resultat a sota, on veiem clarament que afecta a tota la costa però sobretot al Sud de Catalunya, on les quantitats podran ser molt abundants, per sobre dels 100 mm.



Però anem pam a pam, perquè no plourà tot el cap de setmana. Ho expliquem a continuació.

La predicció per dissabte es pot resumir amb la següent llegenda:


MATÍ: Cel molt ennuvolat amb pluges febles fins al migdia quan s'intensificaran.
TARDA: Llevantada de ple que afectarà de manera intensa a la meitat sud, però que també deixarà pluges abundants que poden anar acompanyades de tempesta a la costa central (entre 50 mm i 100 mm al llarg del dia).


Temperatura mínima semblant (al voltant dels 8 ºC)




Temperatura màxima lleugerament més baixa ( 13-14 ºC)








El vent serà feble al matí i bufarà de gregal (NE) i a la tarda s'intensificarà i bufarà entre gregal i llevant, amb cops forts al llarg de la tarda (E)


La predicció per diumenge es pot resumir amb la següent llegenda:

MATÍ: De matinada continuarà plovent fins a mig matí - migdia que deixarà de ploure momentàniament, i pot haver-hi alguna ullada de sol.



TARDA: El cel es mantindrà ennuvolat amb alguna ullada de solm i al final del dia tornarien les pluges i no es descarta que vagin acompanyades un altre cop de tempesta.

Temperatura mínima augmenta uns 3 ºC ( sobre els 10-11 ºC)



 Temperatura màxima estable (sobre els 14-15 ºC)


 Vent moderat amb ratxes fortes fins al migdia de gregal i llevant, perdent força conforme avança el dia.

I això no s'acaba aquí ja que la setmana que ve també es presenta inestable i amb temperatures sense canvis (les que toca per l'època).

Dg al matí, farem la predicció de dilluns






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada