Cercador

dilluns, 27 de desembre del 2010

Previsió per mesos pel primer semestre del 2011 segons la NOAA

El Centre de Modelització Ambiental del Servei Meteorològic Nacional dels EEUU, pertanyent a la NOAA, ofereix el model CFS (Climate Forecast System), és a dir, el Sistema de Previsió Climàtica, que proporciona una previsió estacional o mensual per les temperatures, precipitació i humitat, pels 6 mesos següents, a partir de les condicions meteorològiques actuals.
Utilitza les dades climàtiques del període 1979 - 2010 per calcular els valors mitjans de les variables. 

Veiem quina previsió de temperatura i precipitació emet per Europa. La predicció es del 13 de Desembre, i es van agafar com a condicions inicials les del 2 al 11 de desembre.


Temperatures

































Com podem veure a l'escala de sota, els colors blaus mostren temperatures per sota de la mitjana i l'escala de colors taronges, temperatures per sobre de la mitjana. Com podem veure per Espanya, les temperatures estaran per sota de la mitjana de 0,5 a 1 ºC, sobretot en Gener, Abril i Maig.
Podem dir, segons aquesta previsió, que l'hivern serà fred en general atot el país.

Precipitació


































Els colors blaus indiquen els mm de pluja per damunt de la mitjana, i els colors taronges per sota de la mitjana. Com veiem el mes de desembre s'ha complert força bé, ja que les precipitacions al centre i sudoest d'Espanya han sigut força abundants tal com indica l'escala.
En general podem dir que serà un hivern sec o molt sec a tota Espanya. Només la zona del centre i de llevant, les pluges seran properes als valors mitjans. De cara a la primavera, sembla que les pluges seran més abundants, sobretot al maig i poden compensar en part la mancabnça de pluges del 1r trimestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada