Cercador

dilluns, 27 de desembre del 2010

El Servei Meteorològic Nacional dels EEUU (NWS de la NOAA)

La NOAA (Administració nacional Oceànica i Atmosfèrica) és una agència del Departament de Comerç dels EEUU que s'encarrega d'estudiar les condicions dels oceans, mars i l'atmosfera. Dintre es troba el Servei Meteorològic Nacional  (NWS), un dels 6 departaments en què és divideix la NOAA.

Aquest servei està organitzat en Centres Nacionals de Predicció Ambiental (NCEP) on podem trobar els següents 9 centres:

El Centre Meteorològic per a l'Aviació (AWC) encarregat de trasmetre les condicions meteorològiques aplicades al camp de l'aviació).
El Centre de Predicció Climàtica (CPC) que s'encarrega dels pronòstics a curt termini i, també, de fer prediccions a llarg termini, per estacions o mesos, a escala global i regional, a partir de les condicions meteorològiques actuals.
El Centre de Modelització Ambiental (CEM) s'encarrega de desenvolupar i millorar els models de predicció numèrica del temps, el clima, hidrol+ogiques i oceàniques.
El Centre de Predicció Hidrometeorològica (HPC) proveeix guies, anàlisis i pronòstics, incloent pronòstics de precipitació quantitativa.
El Centre de Predicció Marina (OCP) emet avisos i pronòstics del temps, en gràfiques, textos i formats de veu per als Oceans Atlàntic i Pacífic.
La Central d'Operacions de la NCEP (NCO) uneix els 9 centres de la NCEP i executa la oficina operacional d'anàlisis numèrics i models de pronòstics que proveeixen soport a les oficines de pronòstics locals del NWS.
El Centre de Predicció del Temps de l'Espai (SWPC) proveeix alertes del temps de l'espai i avisos en cas de produir-se fenòmens que poguessin afectar a les persones i la tecnologia que es troba en l'espai i en la Terra.
El Centre de Predicció de Tempestes (CPE) s'encarrega de la vigilància de tornados i de les condicions severes de temps per als Estats Units juntament amb pronòstics de temps perillòs, productes de mesoescala i vigilància continua dels processos atmosfèrics mesoescalars.
El Centre de Predicció Tropical (TPC) estudia el moviment i fprça dels sistemes tropicals i emet les vigilàncies i avisos per als EEUU i les àrees adjacents, així com l'Atlàntic tropical i l'est del Pacífic. Està subdividit en 3 centres, el més important dels quals és el Centre Nacional d'Huracans (NHC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada